måndag 4 april 2011

Svart eller inte...

Ju mer jag har tittat på "Rum för en stjärna" på TV3, desto fler likheter har jag hittat mellan Simon & Tomas och Bergh & Flood.

Förutom att Martin är mer homofobig än homosexuell, korthårig och svensk, så är han väldigt lik Simon; han vill gärna bestämma hela tiden och ha allt på sitt sätt ;)

Nu har vi tyvärr inte följt dom sista avsnitten, sist vi såg programmet gjordes Dregens rum i ordning.

Bland annat kaklade dom badrummet i svart och rött. Det var väldigt kul att se, inte bara för att han är en grym artist, utan också för att svart kakel är något vi är väldigt inne på.

Jag funderar på om vi ska ha det i köket. Svart kakel, rostfria vitvaror, ekbänkskivor och vita luckor...

På ena väggen, som är ca 3,5 m hög, vill jag ha kakel hela vägen upp till taket. Men jag vet inte om vi törs. Från bänkskivan och upp till taket blir det alltså drygt 2,5 m högt. Fläkten blir på den väggen och den går ju hela vägen upp.

Men risken är att det bli alldeles för mörkt...

Martin, som brukar vara den som kommer med tokiga idéer, är tveksam till det här. Jag, som brukar vara den mer lugna av oss är för en gångs skull mer vågad än han. 

Jag vet inte riktigt hur vi ska göra annars. Det blir inga överskåp på den väggen så det finns inget "naturligt" ställe att dra gränsen där. Då är det fläkten vi kan rätta oss efter, men jag vill gärna ha lite kakel runt den och inte bara upp till kanten där den börjar.

Vi har ganska mycket ljusinsläpp och massa spotar i taket... Det kan ju bli väldigt snyggt och effektfullt. Jag tror att dom flesta av oss vanliga dödliga är alldeles för fega när vi färgsätter.

Jag blir alltid lika förundrad av heminredningsprogram.

När dom plockar fram alla kulörer och grejer dom ska ha brukar det ofta se förjäkligt ut och jag skulle själv aldrig komma på tanken att använda mig av såna kulörer. Men sen när dom har piffat klart och man får se slutresultatet, blir det nästan alltid bra. Kanske inte alltid i just min smak så klart, men det blir bra.

Så varför skulle vi inte kunna ha svart kakel? Det kanske är dags att jag också blir lite mer som Simon? ;)

Tack för att jag fått "fundera av mig", kommentera gärna och säg vad du tror. Tycker du att vi borde våga eller är jag helt galen?

Kram Erika

1 kommentar:

Erika sa...

Kakel hela vägen upp låter inte tokigt men svart vet jag inte riktigt. Ta det som passar eran personlighet bäst.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails