måndag 12 december 2011

Himmelsk leverans

Som jag berättat förut ska vi ha stjärnhimmel i vardagsrumstaket.

Det var meningen att fiberoptiken vi beställt till detta skulle ligga och vänta på oss när vi kom hem från Florida, men den blev försenad.

Måttligt road och allmänt less tyckte jag att vi skulle strunta i stjärnhimmeln och spika upp takpanelen på en gång; Köket kommer nämligen vilken dag som helst och innan vi monterar det ska vi göra klart taket.

Men Martin var/är envis och här om dagen kom han hem med ett efterlängtat paket.Detta är vad paketet innehöll:En rulle på 2700m med 0,75mm fiber, en på 1500m med 1mm fiber och en på 700m med 1,5mm fiber.

Det första Martin gjorde var att klippa av en provbit. Ena ändan gav han till mig, med order om att hålla den mot en lampa, den andra ändan stängde han in sig i badrummet med .
Polstjärnan?

Vi har klurat och klurat på hur vi ska få till ett bra mönster i 60kvm takpanel. Det vi till slut bestämt oss för är att ha som dom riktiga stjärnorna.

Vi har fått hjälp av en trevlig man som heter Bengt Rosén och kan en hel del. Han har dessutom varit så snäll och lånat ut böcker och kartor om rymden och stjärnor.

Svärfar hjälper oss klura ut hur vi ska lösa allt i praktiken. Nu jäklar ska taket upp!

Martin säger att vi ska klara det på 2 dagar. Haha!! Om vi hinner klart med det till jul blir jag glad ;)

Hoppas din helg varit bra, vi har jobbat men fått en del gjort i huset också :)

Kram Erika

1 kommentar:

Ika sa...

Fibar hade varit så snyggt i vårt ryggåstak men då hade vi nog aldrig blivit klara känns det som. Ska bli skoj o se hur lång tid det tog.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails